Retur til home
 

Keramik: Madlavning

kokotte

Jeg ved faktisk ikke, hvad sådan en her hedder. En kokotte måske? Den er glaseret indvendig, hvad kokotter vist ikke er. Den kan gå i ovnen. Det kan de alle sammen.

En mindre udgave af "kokotten". Hvis man tager to stykker laks, et løg skåret i ringe, et par laurbærblade, et par peberkorn og en sjat hvidvin og sætter den tyve minutter i ovnen ved 180 grader, har man en nem og god aftensmad til en person.
kokotte
skål

En lille sød skål med et utal af anvendelsesmuligheder, både til madlavning og til servering. Glasuren er stærkt jernholdig og giver en gnistret effekt.

En terrin. Mest tænkt til servering, men den klarer også en tur i ovnen.
terrin
terrin

Endnu en terrin. Dekorationen er lavet med en halv tøjklemme inden skålen blev lagt ud. Glasuren er vist lidt for tykt lagt på.

En terrin til. Desværre fik jeg aldrig lavet låg til denne her.
terrin uden låg


 
Retur til home
(c) Ditlev V. Petersen/Potemkin 2008